Rýžové nudle jsou nedílnou součástí asijské kuchyně. Vzhledem k tomu, že mohou mít různou texturu a tloušťku, dají se připravovat na mnoho způsobů. V případě, že je poprvé držíte v ruce i vy, poradíme vám několik jednoduchých tipů, jak s nimi můžete při vaření naložit.
Opékané rýžové nudle
Budete potřebovat: 50 ml oleje, 1 pórek, 1 mrkev, 1 pálivou papričku, 300 g kuřecích prsou, 100 g bílého zelí, 3 lžíce sójové omáčky, 300 g rýžových nudlí
Očištěné a umyté kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, které dáte orestovat na rozpálený olej. Poté přilijte malé množství vody a nechte maso krátce podusit. Mezi tím jemně nakrájejte zelí, pórek a mrkev a vše přidejte k masu. Restujte, dokud nebude zelenina měkká. Ke konci přidejte sojovou omáčku a uvařené rýžové nudle.
Rýžové nudle s tofu
Budete potřebovat: 150 g rýžových nudlí, šťávu a kůru z 1 citronu, 1 lžíci medu, 1 lžičku ume octa, 1 lžíci oleje, 400 g uzeného nebo marinovaného tofu, 200 g mrkve, 50 g hrášku, hrst koriandru, chilli vločky, sůl
Podle návodu uvařte nudle. Mezi tím smíchejte citronovou šťávu, med, ocet, olej a sůl. Nakrájejte tofu na menší kostky a nastrouhejte mrkev. Následně přidejte do misky ještě hrášek a přelijte připravenou zálivkou. Přidejte nasekaný koriandr a chilli, zamíchejte do směsi nudle a můžete podávat.
Rýžové nudle s brokolicí a houbami
Budete potřebovat: 150 g rýžových nudlí, 3 žampiony, brokolici, 1 menší cibuli, 1 lžíci oleje, oregano, sůl, pepř
Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli, žampiony a nakrájenou brokolici. Poté přidejte malé množství vody. Ochuťte solí, oreganem a pepřem a nechte vše společně dusit. Mezi tím uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Po dokončení vše promíchejte a můžete podávat.
Jaký je váš nejoblíbenější recept na rýžové nudle?