Thajské Pad Thai – jednoduchý recept v 10 krocích

V moderní společnosti se těší asijská kuchyně dlouhodobě zvýšené oblibě. Pravděpodobně kvůli tomu, že má výrazné chutě a umožňuje nám experimentovat. Dnes vám proto nabídneme osvědčený recept na thajské Pad Thai.

Pad Thai je tradiční thajský pokrm, ve kterém jsou nudle. V Thajsku ho můžete jíst jak v restauracích, tak v různých pouličních bistrech. Tento pokrm nemá jen jednu recepturu, podle preferencí si tedy můžete vymyslet svoji vlastní variantu. Podle všeho má Pad Thai předlohu v čínské kuchyni.

Thajské Pad Thai recept

Už vás ale nebudeme mořit historií a podíváme se na to, jak ho správně uvařit.

Recept na thajský Pad Thai

Budete potřebovat:

  • 400 g kuřecího masa
  • 200 g rýžových nudlí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 2 mrkve
  • Svazek jarní cibulky
  • 1 limetu
  • Fazolové klíčky
  • 2 vejce
  • 200 ml vody
  • 1 lžíci sojové omáčky
  • 1 lžíci rybí omáčky
  • Olej na smažení
  • Sůl a pepř

Thajské Pad Thai

Začněte tím, že si připravíte maso. Před krájením ho důkladně umyjte a odstraňte z něj vše, co nechcete jíst. (Různé blány, chrupavky a podobně.) Maso nakrájejte na tenčí nudličky a osolte ho.

Umyjte si pracovní plochu a nástroje a pokračujte v přípravě zeleniny. (Jde o krok, který brání šíření salmonely.) Očistěte si mrkev a nakrájejte ji na tenké nudličky. Najemno nakrájejte i pórek, česnek a jarní cibulku. Mezi tím dejte vařit rýžové nudle podle instrukcí, které jsou uvedeny na obalu výrobcem.

Do Wok pánve nalijte olej a dejte ho zahřát. Jakmile dosáhne potřebné teploty, dejte na něj orestovat maso. Že je hotové poznáte podle toho, že se celé zatáhne. Jakmile se tak stane, do Wok pánve přidejte nakrájený česnek s vajíčky. Vejce by se měla velmi důkladně promíchat, nevyrábíme omeletu.

Následně lžící odměříte sójovou a rybí omáčku a obě dáte do pánve ke všem ostatním ingrediencím. Nakonec přidejte do pánve ještě nakrájený pórek s mrkví a šťávu z limetky. Ochutnejte a podle potřeby obsah pánve dochuťte solí (pozor, omáčky i maso bývají slané dost) a pepřem.

Obsah Wok pánve pravidelně míchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně tepelně opracovaly. Jakmile bude mrkev měkká, přidejte do pánve ještě fazolové klíčky, které důkladně promícháte s ostatním obsahem. Smíchejte masovou směs s nudlemi a můžete podávat.

Máte rádi asijskou kuchyni, nebo jste jí zatím nepřišli na chuť?

Zdroje informací

https://cs.wikipedia.org/wiki/Phad_thai – Pad thai (česky)

Autorem článku je Kateřina

Ráda vařím a proto se s vášní věnuji tvorbě chutných receptů, které spojují tradiční chuťové lahůdky s moderním šmrncem. Mým cílem je přinést do každé domácnosti radost z kulinářského objevování a inspirovat ostatní k experimentování v kuchyni. Věřím, že dobré jídlo spojuje lidi a může být nejen lahodným zážitkem, ale i způsobem sdílení lásky prostřednictvím každého krůčku při přípravě.

Napsat komentář