Nepečené vánoční cukroví, které stihnete i na poslední chvíli

I když jsou letošní Vánoce jiné než všechny předchozí, pravděpodobně nemáte žádný čas navíc. Buď se učíte s dětmi při online výuce, nebo máte přesčasy a jste rádi za to, že máte v této nejisté době práci. I přesto byste si měli udělat alespoň malou chvilku na přípravu cukroví. Pokud nestíháte péct, zkuste to, které zvládnete i bez trouby!

Když se řeknou Vánoce, většině z nás se okamžitě vybaví ozdobený stromek, adventní věnec se zapálenou svíčkou, kapr nebo řízek a bramborový salát. Při sledování vánočních filmů a pohádek si také ujíždíme na zobání tradičního vánočního cukroví. 

pexels pavel danilyuk 5618028 scaled

Co když ale na pečení nemáte (jako tradičně) čas? Jelikož je už na objednávku cukroví dost pozdě, můžete si ho jít buď koupit do nejbližšího obchodu (u toho se ale smiřte, že nebude tak dobré, jako domácí), nebo vsaďte na nepečené vánoční cukroví, které zvládnete připravit za jedno odpoledne, nebo víkend s dětmi.

Abyste nemuseli hledat recepty, přikládáme vám je k použití níže.

Polární medvědi

Budete potřebovat: ¾ hrnku povoleného arašídového másla, 60 krekrů, 680 g bílé čokolády, 60 mini marshmallows, 30 mini krekrů, modré M&Ms, černé cukrové perličky

Začněte tím, že natřete krekry arašídovým máslem a přiklopíte je druhou půlkou krekrů. Získáte tedy něco jako plněnou sušenku. Následně je dejte ztuhnout do lednice. Po vychlazení namočte základ do bílé čokolády a nechejte ji okapat. (Do uschnutí nechte základ uschnout na pečicím papíru, nebo na mřížce podložené táckem.) Ještě na mokrou čokoládu dejte dvě mini marshmallows místo uší. 

Mini krekry taktéž namočte do bílé čokolády a nechejte ji okapat. Položte je na střed medvědovy tváře a doprostřed připevněte jednu modrou M&M. Jak jistě tušíte, z černých cukrových perliček uděláte oči. Nechte zaschnout a máte hotovo!

Salám s mozaikou

pexels tembela bohle 1114429 scaled

Budete potřebovat: 1 hrnek čokoládových lupínků, 2 lžíce másla, 1 vejce, 3 hrnky barevných mini marshmallows, ½ hrnku nakrájených ořechů, 1 hrnek strouhaného kokosu

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládové lupínky. Aby nebyla čokoláda příliš hustá, můžete do ní dát i malý kousek másla. (Ale opravdu jen maličko, jinak čokoláda neztuhne.) Do čokolády přidejte lehce rozšlehané vejce. Na vodní lázni pak za stálého míchání hřejte po dobu 2 minut.

Přelijte čokoládu do mísy a nechte ji 15 minut vychladnout. Do misky pak přidejte marshmallows a ořechy. Vše pořádně zamíchejte a dejte chladit do ledničky. Nachystejte si pečicí papír a udělejte na něm čokoládovou šišku, která se bude podobat salámu. Nakonec čokoládový salám poprašte strouhaným kokosem. Zabalte ho do papíru a skladujte ho v lednici.

Malinové koule s kokosem

Budete potřebovat: 1 balení vanilkových oplatek, 3 a ⅓ hrnku strouhaného kokosu, 1 plechovku kondenzovaného mléka, 3 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku rumového extraktu, ¼ hrnku růžového cukru (ten můžete vyrobit za pomoci potravinářského barviva)

Rozbijte vanilkové oplatky na velmi jemné kousky. Buď válečkem, nebo je rozmixujte v mixéru. Následně je spojte s 1 a ⅓ hrnku kokosu. Do sypkého základu přidejte kondenzované mléko a všechny extrakty. V jiné misce spolu spojte zbytek kokosu a růžový cukr. Ze základu tvarujte malé kuličky a následně je obalte v druhé misce. Před podáváním skladujte v ledničce.

Čokoládové koule s rumem

pexels igor haritanovich 1695052 scaled

Budete potřebovat: 1 lžičku neuvařené instantní kávy, ¼ hrnku teplého rumu, 115 g krémového sýra, 1 hrnek cukrářského cukru, 1 hrnek mletých mandlí, 85 g tmavé čokolády, 8 rozbitých sušenek Oreo

Kávu dejte rozpustit do teplého rumu. Mezi tím smíchejte smetanový sýr s cukrářským cukrem, mandlemi a následně i s rumem. Do základu vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Poté směs dejte vychladnout do lednice. Jakmile je směs dostatečně pevná, dělejte z ní kuličky a obalujte je v rozdrcených sušenkách.

Zdroje informací

https://www.tasteofhome.com/collection/no-bake-christmas-cookies/ – Recepty (anglicky)

Autorem článku je Kateřina

Ráda vařím a proto se s vášní věnuji tvorbě chutných receptů, které spojují tradiční chuťové lahůdky s moderním šmrncem. Mým cílem je přinést do každé domácnosti radost z kulinářského objevování a inspirovat ostatní k experimentování v kuchyni. Věřím, že dobré jídlo spojuje lidi a může být nejen lahodným zážitkem, ale i způsobem sdílení lásky prostřednictvím každého krůčku při přípravě.

Napsat komentář