O tom, že se jedí slané francouzské toasty, jsme si už něco řekli v minulém článku. Co když ale slané snídaně moc nevyhledáváte? Dá se udělat nějaká variace francouzského toastu, která by se dala udělat na sladko? Naštěstí ano. Stačí vyzkoušet lahodný francouzský toast s jahodami a javorovým sirupem.
Slaný francouzský toast chutná nejlépe, když si do něj dáte plátek sýra s kvalitní šunkou. Někteří z nás ale nemají na něco slaného po probuzení ani pomyšlení. Nejlíp jim udělají sladké snídaňové cereálie s mlékem a kakaem.
Pokud byste chtěli francouzský toast vyzkoušet na sladko, můžete do něj použít vaše oblíbené ovoce. Nejlepší kombinací je ale zcela nepochybně ta s jahodami a sladkým javorovým sirupem.
Jak na to?
Na 6 porcí sladkého francouzského toastu budete potřebovat:
- 160 ml mléka
- 3 vejce
- 55 g cukru
- špetku skořice
- 60 g nesoleného másla
- 6 plátků bílého toastového chleba
- 250 g nakrájených jahod
- 60 ml javorového sirupu
- Smetanu ke šlehání
V míse spolu smíchejte rozšlehaná vejce, mléko, cukr a špetku skořice. Následně rozpalte dostatečně velkou pánev a dejte na ni rozpustit máslo.
Všechny chleby namočte do tekutiny a dejte je opékat z obou stran na pánev. V ideálním případě by měly mít zlatavě hnědou barvu. (Z každé strany opékejte cca 2-3 minuty.) Nakonec dejte všechny chleby na talíř a ozdobte je nakrájenými jahodami, javorovým sirupem a vyšlehanou šlehačkou.
Dáváte přednost francouzským toastům na sladko, nebo na slano?
Zdroje informací
https://www.taste.com.au/recipes/french-toast-strawberries-syrup/857e39b2-2092-49aa-b50f-8fc02f8b96c7 – Francouzské toasty s jahodami a javorovým sirupem (anglicky)