Když se řekne majonéza, většina lidí si vybaví krémovou bílou omáčku, která se vyrábí z několika málo ingrediencí v pohodlí domova. Věděli jste ale, že kromě tradičního receptu s vejci můžete vyzkoušet i domácí majonézu z mléka?
Majonézu má rád skoro každý. Jde o velice tučnou omáčku, kteří si mnozí dávají k těstovinám, ke smaženému sýru, nebo si ji mažou do odpoledního sandwiche. Jelikož je majonéza na výrobu velice jednoduchá, hodně lidí si ji dělá svépomocí doma. Opravdu se ale musíte při její přípravě držet jen jednoho receptu?
Vůbec ne. Jelikož má hodně lidí odpor k tepelně neopracovaným vejcím, které mohou být zdrojem salmonely, čím dál více jedinců objevuje kouzlo majonézy z mléka.
Jak na ni?
Majonéza z mléka
Budete potřebovat:
- 100 ml plnotučného mléka
- 200 ml oleje
- 1 lžičku hořčice
- Sůl
- Pepř
Aby se vám tato majonéza dobře dělala, doporučujeme vám, abyste měli k dispozici výkonný tyčový mixér. Pak bohatě stačí, abyste dali všechny ingredience do vyšší nádoby a následně je několik minut mixovali. Nakonec vám vznikne bílá krémová hmota, která se bude podobat klasické majonéze z vajec.
Dáváte přednost domácí majonéze, nebo si ji raději kupujete?
Zdroje informací
https://cs.wikipedia.org/wiki/Majonéza – Majonéza (česky)