V prosinci jsme tak přejezení řízků, cukroví a salátu, že dáme naprosto cokoliv za něco, co nás vytrhne ze stereotypu. Pokud máte chuť před Silvestrem trochu experimentovat, možná by mohl uspokojit vaše chuťové pohárky guláš samuraj. Víte, jak se dělá? Pokud ne, recept na něj vám nabídneme níže.
V zimních měsících je potřeba se trochu zahřát, takže jsou hodně populární nejrůznější polévky a guláše, které vydrží v ledničce i po dobu několika dní. Pokud vás klasický guláš moc nebaví, protože už jste si ho dali v letošní sezóně na nějaké sjezdovce, vyzkoušejte guláš samuraj, který se stane vaším novým kulinářským oblíbencem. (A dost možná vás vytrhne z vaší aktuální zimní letargie.)
Recept na guláš samuraj
Budete potřebovat:
- 500 g hovězího
- 3 stroužky česneku
- 3 feferonky
- Worcesterskou omáčku
- Kečup
- Pepř a sůl
- Mletou červenou papriku
- Olej
Maso očistěte a nakrájejte ho na tenké nudličky, které dáte orestovat na rozpálený olej. Jakmile se maso dostatečně zatáhne, do pánve přidejte rozmačkaný česnek, sůl, pepř, papriku, nakrájené feferonky, worcestrovou omáčku a následně maso po promíchání nechte trochu podusit. (Stačí přidat jen malé množství vody.) Čas od času do něj píchněte, abyste se ujistili, jestli už je dostatečně měkké.
Jakmile má maso požadovanou měkkost, přidejte do pánve/hrnce požadované množství kečupu. Poté nechte maso ještě chvilku povařit a guláš samuraj je hotový.
Nejlépe bude tato variace guláše chutnat s čerstvě upečenými bramborovými hranolky.
Máte rádi variace na guláš, nebo za něj považujete jen osvědčenou klasiku?